ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ( Ε.Π.Π.Ε.A.)

ΑΙΟΛΟΥ 104 ΑΘΗΝΑ 10564

ΤΗΛ. 210 3211144

FAX  210 3211146

praktoreiatypou.wordpress.com

Αθήνα 07 Μαρτίου 2014

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 06-03-14 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη  των εργαζόμενων με το Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για θέματα ενημέρωσης σχετικά με το Ταμείο, τα χρηματικά διαθέσιμά του και το μέλλον του .

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποχωρήσει είτε οικειοθελώς είτε με πρόωρη σύνταξη και απόλυση 250 συνάδελφοι πράγμα που σίγουρα δεν είχε προβλεφθεί .  Αυτό σημαίνει ότι δόθηκε ένα μεγάλο ποσό  περίπου 3,5 εκατομμύρια euro  και οι αποζημιώσεις δόθηκαν στο ακέραιο και σύμφωνα με  ότι προβλέπει το καταστατικό και η τελευταία αναλογιστική μελέτη.

Αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα του Ταμείου είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο euro πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος στο βαθμό που δεν έχουμε ριζικές αλλαγές  στο επόμενο διάστημα που θα οδηγήσουν σε μαζικές αποχωρήσεις .

Είπαμε ότι  σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε αν χρειαστεί για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των μελών του Ταμείου μας όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν . Τα πιο σημαντικά θέματα που τέθηκαν από τους συναδέλφους στο Δ.Σ και θα δρομολογηθούν είναι: 1) συζήτηση με νομικούς συμβούλους αλλά και φοροτεχνικούς και για τη εξασφάλιση των χρημάτων μας που είναι στις Τράπεζες σε προθεσμιακές καταθέσεις .2) την παρακολούθηση για έγκαιρη πληρωμή των εισφορών από τα Πρακτορεία   3) για νέα αναλογιστική μελέτη  5) για την εγγραφή όλων των εργαζομένων στο Ταμείο.

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας το 1963 ήταν να υπάρχει ένας αποταμιευτικός λογαριασμός με εισφορές και από τον εργοδότη 2% και τον εργαζόμενο 3,5%  αντίστοιχα προκειμένου σε μία απόλυση, παραίτηση ή συνταξιοδότηση τα μέλη μας να παίρνουν ένα σοβαρό ποσό σαν αποζημίωση και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Μέσα από τον προβληματισμό και τη συζήτηση τα μέλη και το Δ.Σ ενίσχυσαν τον σκοπό του Ταμείου.

Το Δ.Σ απευθύνει προς όλους τους συναδέλφους κάλεσμα για οποιοδήποτε έλεγχο ή κάθε απορία τους να απευθύνονται στα 9 μέλη του προκειμένου να αποφύγουμε κακόβουλα σχόλια , κινδυνολογία αλλά και παραπληροφόρηση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση , απορία ή σκέψη το Δ.Σ είναι στη διάθεσή σας

 

        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ