8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!! (Ανακοίνωση)

 Αθήνα 05 Δεκεμβρίου 2016

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του %cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b51  στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ΩΡΑ 10:30 πμ.

Προσυγκέντρωση του Κλάδου, στην Πλ. Βάθη στις 09:30 πμ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης προσπαθεί να μονιμοποιήσει και να επεκτείνει τη δουλειά χωρίς ωράριο, τη μερική απασχόληση, τους μισθούς πείνας, τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Τελευταίο της «κατόρθωμα» η κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει την παραπέρα απελευθέρωση της δράσης των «δουλεμπορικών» γραφείων. Των συναδέλφων μας δηλαδή που περιμένουν κάθε μέρα το τηλέφωνο του εργολάβου για δουλειά και που αμείβονται με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση.

Αγωνία τους είναι όλα αυτά να παρουσιαστούν ως αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως τα τελευταία μέτρα πριν την ανάκαμψη. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι και με την ανάκαμψή τους, ούτε μισθοί θα επιστραφούν, ούτε συντάξεις, ούτε οι Συλλογικές Συμβάσεις. Αυτοί παλεύουν για να εξασφαλίσουν «ζεστό» χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και εκεί αποσκοπεί η όποια ρύθμιση του χρέους που μας διαφημίζουν! Για εμάς του εργαζόμενους, κάτι τέτοιο θα σημάνει νέα μέτρα!

Αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Ήδη συζητούν για 4ο μνημόνιο και όλες τους οι προσπάθειες στοχεύουν στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, κάτι που προϋποθέτει ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη.

Εμείς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων και από τις εκλογικές διαδικασίες που το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ίδια πολιτική με διαφορετικά πρόσωπα. Κριτήριό μας είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας και η ικανοποίησή τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, την αποκατάσταση των απωλειών των τελευταίων χρόνων, Υγεία και Πρόνοια αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των «δουλεμπορικών» γραφείων που η δράση τους επεκτείνεται και στα πρακτορεία με γρήγορους ρυθμούς, την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας χωρίς καμία καθυστέρηση, την άμεση εξόφληση των οφειλομένων από την εργοδοσία για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα πρακτορεία, να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρόν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30 πμ. (Προσυγκέντρωση στην πλ. Βάθη στις 09:30 πμ).

Η απεργία μας ξεκινάει από τις 10:00 μμ την Τετάρτη 07/12 έως τις 10:00 μμ την επομένη.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ    

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements