ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 6 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, καταδικάζει τη νέα εγκληματική επίθεση χρυσαυγιτών σε φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών. Οι χρυσαυγίτες απέδειξαν για μια ακόμη φορά, αυτό που από την αρχή λέμε: Ότι είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.

Δεν ανέχονται την αντίθετη άποψη και όπου αυτή εμφανίζεται, την αντιμετωπίζουν με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν, με τη βία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο που έχουν αναλάβει. Χωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και την ίδια στιγμή είναι τα πιο πιστά όργανα στην υπηρεσία των αφεντικών τους. Αυτό το δείχνει η καθημερινή τους δράση, ο λόγος που κηρύσσουν ενάντια σε μετανάστες και σε πρόσφυγες, η αγωνία τους να υπηρετούν τους εργοδότες, η απέχθειά τους απέναντι στον οργανωμένο αγώνα.

Είναι πρόσφατο το παράδειγμα και στον χώρο μας όπου εγκάλεσαν το σωματείο γιατί δεν καθόταν στο τραπέζι με τη διοίκηση της ΑΡΓΟΣ να συζητήσει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν τέτοιες φωνές. Οι φασίστες δεν πρέπει να έχουν χώρο ούτε να σταθούν και πολύ περισσότερο να σπέρνουν τη μισαλλοδοξία τον ρατσισμό και την υποταγή απέναντι στα αφεντικά. Η καλύτερη απάντηση είναι η συσπείρωση γύρω από το σωματείο και την ταξική γραμμή του, το δυνάμωμα του αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ, η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ