ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (Ανακοίνωση)

                Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ

   ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

        ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΓΕΡΑΝΙΟΥ 13 – 2ος ΟΡΟΦΟΣ – 105 52 – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210-5246469, 210-5227615 FAX:  210-5244865                                                     27/5/2017

 

                                                                                                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στην Βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ (Σύνδεσμος  επιχειρήσεων και βιομηχανιών), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.  για αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης, του Λαού και των Συνταξιούχων.

     Αναφέρουμε ορισμένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν και προστίθενται στα προηγούμενα

  • Ψήφισαν κατάργηση ή μείωση της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις με μειώσεις συντάξεων μέχρι και 18% από 1/1/2019. Αν, μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων όλων των ήδη Συνταξιούχων με τον νέο τρόπο που υπολογίζονται οι συντάξεις των νέων Συνταξιούχων, προκύψει «προσωπική διαφορά» μεγαλύτερη του 18%, θα κοπεί και αυτό το κομμάτι της  «προσωπικής διαφοράς». Το μόνο που δεν έχει καθορισθεί είναι η ημερομηνία.
  • Καταργείται από 1/1/2019 το επίδομα συζύγου που αυτό σημαίνει περικοπές στις Συντάξεις 10%.
  • Μείωση του αφορολόγητου ορίου από 1/1/2020 στα 5.682 ευρώ από τα 8.636 που είναι σήμερα. Η μείωση αυτή ισοδυναμεί με αφαίρεση μιας σύνταξης τον χρόνο. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η μείωση να ξεκινήσει από το 2019 σε περίπτωση που δεν πιάνονται οι αντιλαϊκοί στόχοι για τα «πρωτογενή πλεονάσματα»
  • Μείωση στις επικουρικές («προσωπική διαφορά» που αφαιρεί επιπλέον από τους Συνταξιούχους 232 εκατομμύρια ευρώ το 2019, 225 εκατομμύρια το 2020 και 218 εκατομμύρια το 2021)
  • Μειώσεις για την Υγεία από τον προϋπολογισμό του 2017 και 2018
  • Κατάργηση και των τελευταίων φοροελαφρύνσεων για ιατρικές δαπάνες
  • Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών και θέρμανσης από το 2018.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Συνδέσμου μας το τελευταίο διάστημα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με κατάθεση ψηφίσματος στην Βουλή που απευθυνόταν στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά προπάντων συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Συνταξιουχικές οργανώσεις και τα Ταξικά Συνδικάτα για να μη φτάσει στη Βουλή το αντισυνταξιουχικό – αντιλαϊκό τερατούργημα.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να είναι θεατής της εξαθλίωσης και της εξόντωσής μας. Συντονίζουμε την δράση μας με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα εργατικά Συνδικάτα. Τα προβλήματα είναι κοινά, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε στη πράξη όλους  τους αντεργατικούς αντιασφαλιστικούς νόμους. Καμιά ανοχή στα μέτρα της Κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες , τους εφησυχασμούς , την αδιαφορία , την απογοήτευση, τον φόβο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση για να πλασάρει το σκληρό πακέτο μέτρων, ξαναθυμήθηκε τα δήθεν αντισταθμίσματα. Οι μειώσεις στις Συντάξεις , που τις μετατρέπουν σε επιδόματα, η μείωση του αφορολόγητου που έχει σαν αποτέλεσμα να φορολογείται ακόμη κι αυτός που τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, το άγριο τσεκούρι στα επιδόματα ανεργίας και στο επίδομα θέρμανσης, δεν αντισταθμίζονται. Και όπως δεν υπάρχουν «αντισταθμιστικά» δεν υπάρχουν και «αντίμετρα».

Υπάρχει ένα συνολικό πακέτο μέτρων που είναι και τα μόνα σίγουρα γιατί τα επονομαζόμενα «αντίμετρα» έχουν ως προϋπόθεση υψηλά ματωμένα πλεονάσματα. Ο φτωχός θα πληρώνει τον φτωχότερο και όχι μόνο. Θα πληρώνει ξανά για το Κεφάλαιο, γιατί στα λεγόμενα «αντίμετρα» περιλαμβάνονται η μείωση της φορολογίας του από το 29% στο 26%, η επιδότηση του «μισθολογικού κόστους» όπου θα παρέχονται ακόμη πιο φθηνοί εργαζόμενοι στους επιχειρηματικούς ομίλους, χρηματοδοτώντας τους από το κόψιμο των συντάξεων και την μείωση του αφορολογήτου.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Παίξανε πολλοί με τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Πρέπει όλοι και όλες , με μια φωνή, να βροντοφωνάξουμε, «φτάνει πια !!! »

ΟΛΟΙ στον δρόμο του αγώνα. Η ΕΛΠΙΔΑ στον αγώνα.

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση στις 15 Ιουνίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί, κάτω από το Γραφείο του παλαιού Ταμείου μας, Ευπόλιδος 12, Αθήνα.

Πάρτε μαζί σας τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας.

Στην συνέχεια θα συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η Ομοσπονδία των Συνταξιούχων του ΙΚΑ και άλλες, όπου θα πάρουν μέρος Συνταξιούχοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να απαιτήσουμε να δοθούν πίσω όσα δικαιώματα χάθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το Δίκαιο θα κριθεί στον αγώνα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι ο μόνος που απέμεινε, μη περιμένεις σωτήρες.

                   

      Ο Πρόεδρος

 

Χρήστος Πισπιρίγκος

    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Αθανάσιος Νάκος