Οι συνταξιούχοι του Κλάδου στηρίζουν τον αγώνα (Ανακοίνωση)

                Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ
   ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ
        ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 ΓΕΡΑΝΙΟΥ 13 – 2ος ΟΡΟΦΟΣ – 105 52 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5246469, 210-5227615 FAX:  210-5244865

   19/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Πέρασαν περίπου εβδομήντα ημέρες που οι 250 εργαζόμενοι στο πρακτορείο διακίνησης τύπου «ΕΥΡΩΠΗ» βρίσκονται στον «αέρα» καθώς οι εκδότες που διακινούσαν τα έντυπά τους μέσω του πρακτορείου αυτού τα μετέφεραν και τα διακινούν πλέον μέσω του άλλου πρακτορείου «ΑΡΓΟΣ».

     Οι εξελίξεις αυτές στον χώρο της διακίνησης του τύπου, που είναι στενά συνδεδεμένες με την αναδιάταξη που επιχειρείται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και συνοδεύονται παράλληλα με αλλαγές και στα έντυπα, δείχνουν ότι φεύγουν παλιοί μεγαλοεκδότες επιχειρηματίες και αναλαμβάνουν νέοι που ανήκουν στο εφοπλιστικό και βιομηχανικό Κεφάλαιο.

     Εξελίξεις που έρχονται ως συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίσει φιλικά προς αυτήν μέσα ενημέρωσης, που έχει την ανάγκη τους για στήριγμα της αντεργατικής πολιτικής της.

    Τόσο από τις αναφερόμενες εξελίξεις όσο και από τις συνολικότερες στο χώρο του τύπου και της εκτυπωτικής βιομηχανίας επιβεβαιώνεται ότι οι εργοδότες μπορεί να «τρώγονται» μεταξύ τους αλλά συμμαχούν όταν πρόκειται να χτυπήσουν τα συμφέρονται των εργαζομένων. Κάτι ανάλογο δηλαδή που έγινε και με τους εργαζόμενους  στο  πρακτορείο «ΕΥΡΩΠΗ» που από τη μια στιγμή στην άλλη τους άφησαν άνεργους , απλήρωτους, τους άφησαν στο δρόμο.

    Επιβεβαιώνεται επίσης για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σύμμαχος των εργοδοτών γιατί και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο, στήριγμα των εργοδοτών, όχι απλώς το διατηρεί αλλά και το εμπλουτίζει και  προκλητικά αδιάφορη στάση  έχει τηρήσει μέχρι τώρα για τους εργαζόμενους του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ». Ούτε την τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή το ΚΚΕ δεν ψήφισε, που πρότεινε σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης να προηγούνται οι απαιτήσεις των εργαζομένων για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις , που σήμερα είναι τελευταίοι στην λίστα και όχι να προηγούνται Τράπεζες και επιχειρηματίες.

    Ούτε ένα μέτρο ανακούφισης για τους εργαζόμενους του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ», που βρίσκονται εβδομήντα ημέρες στο δρόμο, δεν έχει πάρει η Κυβέρνηση.

      Οι εργαζόμενοι στο  πρακτορείο «ΕΥΡΩΠΗ» αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας που έχει σαν στήριγμά της την κυβέρνηση, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο τον αγώνα.

   Η Διοίκηση του Συνδέσμου μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ» για τον πολύμορφο αγώνα που ανέπτυξαν όλο αυτό το διάστημα των εβδομήντα ημερών με την καθοδήγηση της διοίκησης του σωματείου τους, για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, για έκτακτο βοήθημα στους απλήρωτους εργαζόμενους.

    Χαιρετίζουμε συγχρόνως τους εργαζόμενους του Πρακτορείου «ΑΡΓΟΣ» που έχουν συμπαραταχθεί με  τους εργαζόμενους του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ» και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα που τον βλέπουν και σαν δικό τους, δείχνοντας έτσι  και το υψηλό επίπεδο συνειδητότητας αλλά και την ανασφάλεια που αισθάνονται  γιατί στους σημερινούς καιρούς δεν ξέρεις τι μέρα ξημερώνει.

      Σαν μια ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης η Διοίκηση του Συνδέσμου μας συγκέντρωσε από συνταξιούχους- μέλη του Συνδέσμου μας ένα συμβολικό ποσό των χιλίων ευρώ για την στήριξη του αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ» το οποίο θα παραδώσει στην επιτροπή αλληλεγγύης που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο του σωματείου. Η αλληλεγγύη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάνε εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, είναι ταξικό χρέος.

      Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία διακίνησης του Τύπου, στη απόφαση που πήρατε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών σας  για τα δικαιώματά σας, να υπολογίζετε ότι θα έχετε μαζί σας και εμάς.

      Εξ άλλου η πηγή των προβλημάτων για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους  είναι η ίδια, με κύρια ένοχη την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, την συγκυβέρνηση της «κατάργησης» των μνημονίων  που από δύο τα έφτασε τέσσερα τα μνημόνια.

      Ένοχες είναι και οι κυβερνήσεις των δύο πρώτων μνημονίων και τα κόμματά τους .

       Με συνενόχους τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος  επιχειρήσεων και βιομηχανιών), την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. που οι απαιτήσεις τους νομοθετούνται προκειμένου να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων για συνεχή ληστεία των εργαζομένων και των Συνταξιούχων. Είναι η πολιτική της υποτέλειας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και των συσσιτίων, που δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ανατραπεί παρά με μαζική δράση και μαζικούς ταξικούς αγώνες των εργαζομένων και των Συνταξιούχων και όσων άλλων θίγονται από αυτή τη πολιτική.

      Είναι ο μόνος δρόμος  που απέμεινε.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Χρήστος Πισπιρίγκος                               Αθανάσιος Νάκος