ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ,  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/02, ΩΡΑ 18:15, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ :

  • Χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος στους απλήρωτους εργαζόμενους της «Ευρώπης», το οποίο καθυστερεί αδικαιολόγητα!
  • Ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου σχετικά με την υπόθεση της «μεταβίβασης επιχείρησης» από την «Ευρώπη» στην «Άργος», για την οποία και η υπουργός έχει πάρει θετική θέση, δεδομένου ότι οι εκδότες κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, «τσακίζοντας» παράλληλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Χορήγηση κάρτας ελεύθερης πρόσβασης στα ΜΜΜ, για τους εργαζόμενους της «Ευρώπης».
  • Απαλλαγή των εργαζομένων της «Ευρώπης» από τις υποχρεώσεις απέναντι σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες  κλπ, δεδομένου ότι είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.
  • Τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην χορήγηση επιδομάτων ασθενείας από το Ταμείο που υπάγονται οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, Δ’ Διεύθυνση) και ξεπερνούν τον ένα χρόνο. Επίσης η καθυστέρηση που παρατηρείται για την ασφάλιση νέων εργαζομένων, που φτάνει τον ένα χρόνο από τη στιγμή που καταθέτουν τα χαρτιά τους.

Αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και καλούμε το υπουργείο να εξηγήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει για μια ακόμη φορά τους εκδότες του έντυπου Τύπου και της διακίνησής του. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε εξελίξεις που αφήνουν έξω τους εργαζόμενους στα πρακτορεία και τα δικαιώματά τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ